ISMERJE MEG CSAPATUNKAT

Mi a Caterina Ristorante e Pizzeria-nál minden nap azért dolgozunk, hogy egy falat örömöt varázsolhassunk vendégeink táljára.

Célunk egy egyszerű, de mégis nemes eszme megvalósítása: Otthonunkként kezeljük az éttermet.

 Minden látogatót, aki betéved személyes meghívottukként kezelünk és jó házigazda lévén olyan vendégszeretetben részesítünk, mintha családunk tagjait látnák vendégül. Ehhez mérten kizárólag a legkiválóbb alapanyagokból és különleges gondoskodással készített ételek kerülnek asztalainkra.

Domján Katalin - Tulajdonos

Kapcsolatom az olasz konyhával és a vendéglátással mindenek előtt egy emberhez köthetem: Scognamiglio Raffaello. Megpróbálhatom, de úgy érzem a szavak csupán üres fecsegésnek tűnnek, mikor arról kell beszéljek mennyire hálás vagyok az Ő tanításaiért és útmutaásáért.

 

Több évnyi közös munka után, melynek része volt egy étterem vezetése Budapest XI. kerületében, 2011-re álmodtam meg a Caterina Ristorante-t, mely a jövőben Budaörsön testesíti meg Lello eszméjét a vendéglátásról.

 

Mi is ez az eszme? Roppant egyszerű. Az olaszok otthonukként kezelik az éttermet. Minden látogatót, aki betéved személyes meghívottukként kezelnek és jó házigazda lévén olyan vendégszeretetben részesítenek, mintha családjuk tagjait látnák vendégül. Ehhez mérten kizárólag a legkiválóbb alapanyagokból és különleges gondoskodással készített ételek kerülnek az asztalra.

 

.

40 éves vagyok. Életem elmúlt pár évében a meghatározó szerepet a családalapítás töltött be. Hálás vagyok ikerfiaim születéséért, mert az életnek egy sokáig ismeretlen szépségét mutatták meg nekem. Rá kellett jönnöm, hogy anyaként megfelelni éppoly hatalmas elvárás, mint üzletasszonyként, így erőm és energiám túlnyomó része a család felé fordult. Ma már látom, hogy ezt talán éttermem sínylette meg a legjobban, melynek akkori arculata nem tükrözte azt a munkát, amit szívvel-lélekkel elkezdtem.

 

40 éves vagyok. Rájöttem, hogy meg kell újulnom anyaként, üzletasszonyként és talán mely jelen esetben a legfontosabb, házigazdaként. Újra teljes mellszélességgel álltam az étterem élére és célom, hogy visszaadjam annak régi fényét! Gondos kézzel válogattam össze a legrátermettebb csapatot, amellyel valaha együtt dolgoztam és segítségükkel elértem, hogy újra azt mondhassam: a Caterina Ristorante e Pizzeria az otthonom, melyet nagy szeretettel osztok meg Önökkel, vendégeinkkel.

Dénes Botond  - Konyhafőnök

 

"Úgy gondolom a rajongás a vendéglátás felé családi "betegségként" öröklődött rám tovább. Emlékszem kiskoromban folyton édesanyám körül forogtam, aki egy jó nevű éttermet vezetett és mivel látta, hogy érdekel a főzés mindenben támogatott ezen az úton. Az iskola elvégzése után 2 évig volt szerencsém a Le Méridien (ma már The Ritz-Carlton) francia konyhafőnökétől tanulni, de a kalandos életútnak ez még csak a kezdete volt. Fél év után váltottam és belekóstoltam az életbe a Friday's séfhelyetteseként. Tetszettek az új ízek, a benyomások, a környezet, így tovább kísérleteztem és eljutottam a Planet Sushiba, hogy megismerjem a japán konyha csínyját-bínját.

Tudom-tudom ez eddig mind szép és jó, de mégis mi közöm az olasz konyhához? Úgy érzem itt a helye , hogy kiemeljem mennyi köszönettel tartozom keresztanyámnak, aki rengeteget tanított nekem az olasz konyháról és lehetővé tette, hogy számos különböző olasz étteremben gyűjthessek tapasztalatot.

És mi a célom a Caterina Ristorantenál? Minden étel megálmodásánál az motivál, hogy örömet szerezhetek vele annak, akinek készítem. Szeretném kamatoztatni az eddig megszerzett tapasztalataim, így újragondolni az étlap bizonyos elemeit, de összességében egy falat eredeti Olaszországot varázsolni az emberek napjaiba."

Hetyei Martin - Pizzaszakács

 

Hogyan is fertőzött meg a vendéglátás? Beleszülettem. Szüleim példáját követve 17 évesen úgy döntöttem nekiugrok és szezonális munkát vállaltam a Balaton partján. Kezdetben csak az asztalokat szedtem, de nemsokára kasszás lettem a pizza pályán. Már gyerekként is szerettem a hasam, többször készítettem ebédet a családnak és különösen rajongtam az olasz konyháért, így mikor testközelbe kerültem vele nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy elkészítsem az első pizzámat. Sikerült. Kicsi lett, amorf és közel sem tökéletes, de onnantól kezdve hajtott a vágy, hogy fejlődhessek! 20 évesen költöztem fel Budapestre, ahol viszontagságos körülmények között találtam csak munkát, de egy belvárosi hely tulaja bizalmat szavazott nekem és bevezetett a fatüzelésű kemence rejtelmeibe. Szerelem volt első látásra! Egy nyári szezon után elhelyezkedtem teljes állásban, ami lehetőséget biztosított nekem, hogy megismerkedjek még részletesebben a konyhaszekcióval.

 

Teltek az évek és új kihívásokat, új lehetőséget kerestem a fejlődésre, így jutottam el a Caterinához. Megvolt minden, amit kerestem: fatüzelésű kemence, elhivatott csapat és a lehetőség, hogy kipróbáljam az elképzeléseimet és fejlődhessek. Úgy érzem még hosszú az út. Rengeteg ötletem a mai napig nem került megvalósításra, ahogy még ízletesebbé, különlegesebbé varázsolhatom a pizzákat, de tudom, hogy azért küzdök, ha az emberek arra gondolnak..."Pizza?"...a következő gondulatuk az legyen: "Akkor Caterina!"

Tímár Zoltán - Felszolgáló

Horváth Anna - Diszpécser

Szakállas Szilvia - Diszpécser

Kertész Attila - Szakács

Schüszler Antal Tamás - Szakács

Németh Attila - Ételfutár

Kudela Renátó - Ételfutár

Rendelésfelvétel: +36308801771
Asztalfoglalás:+36308801771

Email: caterina.ristorante@gmail.com

2040 Budaörs,

Budapesti út 108.

Nyitva tartás: Minden nap 11.00-23.00